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Studying food and eaters
EAN : 9782759236633
Paru le : 24 janv. 2024
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- EAN13 : 9782759236633
- Réf. éditeur : 324977
- Collection : UPDATE SCIENCES
- Editeur : Quae
- Date Parution : 24 janv. 2024
- Disponibilite : Disponible
- Barème de remise : NS
- Format : H:240 mm L:161 mm E:10 mm
- Poids : 601gr
- Interdit de retour : Retour interdit
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Résumé :
Multidisciplinary work which presents research methods and reflections on food (consumption, preparation, food intake), when eaters are placed at the center of the study. The book has 15 chapters. Each chapter is dedicated to a method. It presents its origin and its history and details the questions it answers, addresses its limitations, as well as its contribution to an integrated approach to food and eaters. A concrete application case is also systematically proposed.
- Biographie : Olivier Lepillerest sociologue et chercheur au Cirad (MoISA). Il s’intéresse aux transformations des normes et pratiques alimentaires en lien avec les enjeux sanitaires, marchands et d’industrialisation de l’alimentation.