Nous utilisons des cookies pour améliorer votre expérience. Pour nous conformer à la nouvelle directive sur la vie privée, nous devons demander votre consentement à l’utilisation de ces cookies. En savoir plus.
Sustainable food systems for food security
EAN : 9782759235759
Paru le : 6 juil. 2022
-
Livraison gratuite
en France sans minimum
de commande -
Manquants maintenus
en commande
automatiquement -
Un interlocuteur
unique pour toutes
vos commandes -
Toutes les licences
numériques du marché
au tarif éditeur -
Assistance téléphonique
personalisée sur le
numérique -
Service client
Du Lundi au vendredi
de 9h à 18h
- EAN13 : 9782759235759
- Réf. éditeur : 224999
- Collection : SYNTHESES
- Editeur : Quae
- Date Parution : 6 juil. 2022
- Disponibilite : Disponible
- Barème de remise : NS
- Nombre de pages : 220
- Format : H:240 mm L:158 mm E:12 mm
- Poids : 506gr
-
Résumé :
Food and nutritional security refers to the challenge of providing sustainable, healthy and accessible food to all people. From 2014 to 2020, CIRAD and INRAE led an ambitious interdisciplinary flagship programme on the transitions for global food security called GloFoodS.
This book explores issues such as food system governance, balance and discrepancies between agricultural supply and food needs, the role of innovations in providing high-quality foods and promoting resilient value chains, and the role of local resource management in achieving food security. - Biographie : Alban Thomas is an agricultural and environmental economist with INRAE at the Paris-Saclay Applied Economics research department. His research topics include the analysis of environmental impacts of agricultural practices, the evaluation of environmental policies and transition pathways towards global food security.