Sustainable food systems for food security

Quae - EAN : 9782759235759
,,,
Édition papier

EAN : 9782759235759

Paru le : 6 juil. 2022

35,00 € 33,18 €
Disponible
Pour connaître votre prix et commander, identifiez-vous
Notre engagement qualité
  • Benefits Livraison gratuite
    en France sans minimum
    de commande
  • Benefits Manquants maintenus
    en commande
    automatiquement
  • Benefits Un interlocuteur
    unique pour toutes
    vos commandes
  • Benefits Toutes les licences
    numériques du marché
    au tarif éditeur
  • Benefits Assistance téléphonique
    personalisée sur le
    numérique
  • Benefits Service client
    Du Lundi au vendredi
    de 9h à 18h
  • EAN13 : 9782759235759
  • Réf. éditeur : 224999
  • Collection : SYNTHESES
  • Editeur : Quae
  • Date Parution : 6 juil. 2022
  • Disponibilite : Disponible
  • Barème de remise : NS
  • Nombre de pages : 220
  • Format : H:240 mm L:158 mm E:12 mm
  • Poids : 506gr
  • Résumé :

    Food and nutritional security refers to the challenge of providing sustainable, healthy and accessible food to all people. From 2014 to 2020, CIRAD and INRAE led an ambitious interdisciplinary flagship programme on the  transitions for global food security called GloFoodS.
    This book explores issues such as food system governance, balance and discrepancies between agricultural supply and food needs, the role of innovations in providing high-quality foods and promoting resilient value chains, and the role of local resource management in achieving food security.

  • Biographie : Alban Thomas is an agricultural and environmental economist with INRAE at the Paris-Saclay Applied Economics research department. His research topics include the analysis of environmental impacts of agricultural practices, the evaluation of environmental policies and transition pathways towards global food security.
Haut de page
Copyright 2024 Cufay. Tous droits réservés.